Volkstuinvereniging Groen Gennep - Eindhoven: VTV-prikbord

VTV-Prikbord

Dit is de webversie van het prikbord voor de tuinleden van GroenGennep. Hebt u iets voor op dit prikbord? Dan kunt u uw bijdrage sturen naar tuinzaken@groengennep.nl of bestuur@groengennep.nl.


13-06-2016

Opruiming werf en werkplaats gestart

Met een flinke groep mensen is vandaag gestart met het opruimen van de werf achter de kantine. Het deel direct achter de werkplaats volgt later van de week. Als het weer het toelaat volgt binnenkort ook de werkplaats zelf.
Voor het overtollige materiaal zullen een aantal containers op het terein voor de kantine gezet worden. Deze zijn alleen t.b.v. de opruimacties rond de werf/werkplaats. Het is niet toegestaan omspullen vanuit de tuinen in de containers te gooien.

06-02-2016

Bestellijsten kweekgoed

In de winkel liggen nu de bestellijsten voor sla-, aardbei-, kool en andere planten. U kunt deze bij Harry Teeuwen of Henk Meulemans inleveren onder voorwaarde dat er vooraf betaald wordt.

17-01-2016

Nieuwjaarsreceptie januari 2016

Op 9 januari is er traditioneel weer de nieuwjaars-receptie gehouden. Het was niet alleen een gezellige, maar ook een zeer druk bezochte middag.

Ca 80 leden, sommigen vergezeld van hun partner hebben de receptie bezocht. Nieuw was een welkomstdrankje; vervolgens konden de bezoekers genieten van een welvoorzien buffet. De traditionele gerechten waren deels vervangen door alternatieve gerechten, welke ook bij de vegetariërs in de smaak vielen.

Degenen, die het geheel verzorgd hebben, verdienen een welgemeend applaus. Wij hopen dat de volgende Nieuwjaarsreceptie net zo gezellig zal zijn, als dit keer.

Met vriendelijke groet
Volkstuinvereniging Groen Gennep
Paul van Doornewaard
Secretaris

06-12-2015

 

Kerst bij Groengennep

12-11-2015

's avonds een volle kantine.

In samenwerking met proeftuin040 is er een zeer informatieve lezing gegeven over wintertuinieren.
Twee kantjes A4 aan eetbare planten om in het late najaar en vroege voorjaar te kweken. Zal de tuin nu ook in de winter druk bezocht blijven?

Na een korte pauze zijn we nog even met een zaaldiscussie verder gegaan over het bemesten van de tuin. Welke mest in welke situatie, waar zeker geen mest, wanneer bemesten enz. Helemaal een eenduidig antwoord is er niet. Er zijn duidelijk stromingen en voorkeuren te onderscheiden.


24-07-2015

Bananen!

Na de hittegolf begin juni zijn de bananenbomen aan het Nieuwkerkpad gaan bloeien. Er hangen op dit moment vier trossen bananen!

13-05-2015

Oproep aan de muzikanten onder ons,

Ik ben op zoek naar muzikale tuinders die graag tijdens de jaarlijkse evenementen van zich willen laten horen!

Wie interesse heeft graag melden bij Odile Donkers.

Email: odiledonkers@planet.nl.

11-05-2015

Lang afwezig of ziek?

We zien regelmatig tuinen snel achteruit gaan doordat een tuinlid langere tijd (vanaf meer dan 1 a 2 maanden) niet aanwezig kan zijn. Soms is er dan iemand op die tuin bezig die we niet kennen of niet op die tuin ingeschreven staat.

Het bestuur stelt het daarom erg op prijs als u ons dan op de hoogte brengt van uw afwezigheid en wie de tuin zolang bijhoudt.

U kunt dit mondeling doorgeven of via een mailtje aan bestuur@groengennep.nl

01-11-2014

Verharding paden

Na veel denk- en praatwerk, voorstellen doen en ook het nodige commentaar is het er toch van gekomen.
Allereerst konden we 3 vrachten gebruikte trottoirtegels via een aannemer krijgen, waarvoor alleen maar de vrachtkosten moesten worden betaald. Het plan kon tot uitvoering komen en Hans Leuverman gaat de tegels leggen.
Inmiddels zijn de meeste paden verhard en is de voorraad tegels op. Zodra er weer tegels zijn worden de laatste paden aangelegd.

01-11-2014

Pompoendag 2014

De pompoendag is alweer voorbij  en was wederom een groot succes.
Het weer liet zich van zijn goede kant zien en over belangstelling was niet te klagen.
Ondanks dat er een perscommique was verstuurd naar de plaatseljke dagbladen was er maar weinig ruchtbaarheid aan de pompoendag gegeven.
Tot onze verrassing kwam er op zondag een journalist van het Eindhovens Dagblad en ook een fotograaf. En 's-maandags stond er een uitgebreid artikel met foto in de krant.
Voor de kinderen was er behalve het traditionele manden vlechten, voor het eerst broodbakken; dit werd ondersteund door de scouting, die ook een wakend oog op het bakken en de kachel hield.

Paul van Doornewaard

16-08-2014

Aandachtspunten voor de tuinleden

In de  ledenvergadering van 12 april 2014 is door de voorzitter gewezen op een aantal verbodsregels.

  • Het storten van tuinafval buiten de volkstuin is illegaal en vergelijkbaar met een misdrijf. Als dit toch gebeurt stuurt de Gemeente ons een rekening van € 1.300,00 of meer. Neem het tuinafval dus mee naar huis.
  • Ook het illegaal verbranden van tuinafval is verboden. Er wordt regelmatig door de Gemeente met een helikopter/vliegtuigje gecontroleerd. De boete bedraagt  € 1.500,00. Deze boete zal de Vereniging aan betreffende tuinlid doorberekenen.
  • Eén van de tuinders heeft een kachel met een gesloten verbranding; dit is toegestaan, maar niet wenselijk i.v.m. stankoverlast.

Het Bestuur vraagt uw speciale aandacht hiervoor en dankt u voor demedewerking

18-01-2014

Voedselbank

Onze tuinders hebben geregeld meer groenten, fruit e.d. dan ze zelf kunnen gebruiken. De tuinders in de buurt worden dan vaak blij gemaakt met de overtollige producten.
Hebt u weleens overwogen om dit dan naar de voedselbank te brengen.
U moet het wel zelf plukken, maar u maakt dan wel de medemens, die het minder goed hebben, gelukkig mee.

Willenmijn Blommaert

23-04-2013

Bijensterfte door pesticiden

Eén van de oorzaken van de grote bijensterfte is, dat de zaden vaak vooraf worden behandeld met pesticiden. Deze pesticiden blijven aanwezig op de bloem, waardoor de bijen ze meenemen naar hun korf en het bijenvolk wordt verzwakt.
Garant Zaden en De Bolster hebben beiden laten weten, dat dit bij hun zaden NIET het geval is.

Els Bressers.

Volkstuinenvereniging Groen Gennep - Genneperweg 199 - 5644 RS - Eindhoven