Activiteiten

Feestelijke viering 40-jarig bestaan.

Onze vereniging bestond in 2017 veertig jaar.
Op zondag 9 juli 2017 hadden we een fantastisch feest met goede muziek en heerlijk eten.
Iedereen heeft volop genoten.
Zeker voor herhaling vatbaar dus...  op naar de vijftig!

 

 

Nieuwjaarsborrel

De nieuwjaarsborrel is meestal op de 2e zaterdag van het nieuwe jaar. Dit is het moment waarop wij elkaar onder het genot van een hapje en een drankje een vruchtbaar tuinjaar toewensen.
 

 

Zaden en pootgoed bestellen

De vereniging biedt elk jaar de mogelijkheid om collectief zaden, uien en pootaardappelen te bestellen bij de Bolster en Garantzaden. Dat betekent voor de tuinleden een leuke korting. De bestellijsten zijn aan het eind van het jaar te vinden in de winkel of de kantine. Ze worden ook per mail toegestuurd.
Ingevulde lijsten kunnen op twee dagen in januari, in de kantine, ingeleverd en afgerekend worden. In februari kunnen de bestelde spullen opgehaald worden in de winkel.
 
 

 

Jaarlijkse ledenvergadering

Een vast onderdeel van elke vereniging met de vaste items; wat is er het afgelopen jaar gebeurd, de kascommissie, verkiezing van vrijgevallen bestuursfuncties...
Maar hopelijk ook discussie met de tuinleden over welke weg de vereniging in gaat. Wat zijn de wensen, is er een realistische invulling aan te geven, wie wil er meehelpen om die wensen tot uitvoering te brengen?
De ledenvergadering is bij uitstek het moment waarop de leden hun stem kunnen laten horen en dan gelijk merken of daar ook draagvlak voor is. De ledenvergadering geeft het bestuur een richting in het te voeren beleid. Dus het is belangrijk dat de opkomst zo divers mogelijk is. Kom dus allen!!!

 
Foto's: Anja Ligtenberg Fotografie  

 

Het Multicultureel Diner

Onze vereniging kent meer dan 15 nationaliteiten, dat willen we weten ook. Jaarlijks kunnen we een keer van elkaars culinaire hoogstandjes proeven.
Meerdere kokers presenteren samen een compleet diner tegen kostprijs, vooraf te voldoen bij de inschrijving. Tijdens het diner kan men een keuze maken uit de heerlijkheden op het buffet. We kunnen alleen maar zeggen het is iedere keer weer een heerlijk smaakvol feest. 

 

 

Pompoen / najaarsmarkt

Gestart als activiteit waarop tuinleden hun gekweekte pompoenen en daarmee te maken decoraties aan de Eindhovense bevolking toonden, is deze dag inmiddels uitgegroeid tot een veel bredere activiteit. Naast datgene wat met Pompoenen te maken heeft ,worden er allerlei producten aangeboden, die een Volkstuin te bieden heeft. Heerlijke soepen zijn te proeven, jams en verse fruitdranken zijn te koop, Ook worden er oude gereedschappen gedemonstreerd en worden er op ambachtelijke wijze manden gevlochten; afhankelijk van de aanwezigheid van jonge tenen mogen ook kinderen deelnemen. Alsof dit alles nog niet genoeg is, worden allerlei prachtige bloemdecoraties geshowd en laten laten tuinleden zien wat voor hen het tuinieren de moeite waard maakt.
 

Vrijwilligersdag

Geen enkele vereniging kan zonder vrijwilligers. De kantine, de winkel, de werkplaats, activiteiten, het bestuur... allemaal ondenkbaar zonder de grote inzet van de vrijwilligers. Daarom willen wij 1x per jaar de vrijwilligers graag in het zonnetje zetten op de vrijwilligersdag.
's Avonds worden de vrijwilligers welkom geheten om van een heerlijke maaltijd te genieten. De foto's spreken voor zich!
 

 

Activiteiten van tuinleden

Er zijn ook activiteiten die op initiatief van, en door, tuinleden worden georganiseerd. Hierbij kan van de voorzieningen op het complex gebruik worden gemaakt. Er is een partytent, sta-tafels en ook de kantine kan gebruikt worden. Neem voor meer informatie even contact op met het bestuur.

 

 

   

.