websites

- websites en dagboeken van tuinleden
- informatie over moes- en volkstuinieren
- tuinen en boomgaarden
- kassenbouw
- leveranciers van zaaigoed


Websites en dagboeken van tuinleden GroenGennep


Informatie over moes-en volkstuinieren

 • Diana's mooie moestuin is een site met heel veel informatie over kweken, planten, bemesting en plagen. Diana heeft haar moestuin in het zuidwesten van Nederland, op de kleigrond. Sommige zaken gaan bij ons misschien net iets anders omdat wij op de zandgrond zitten. Blijf dus zelf vooral veel experimenteren.
 • Houtwal is een zeer gedetailleerde site met informatie over het snoeien van fruitbomen en struiken, zoals teelt-kalender en groente-info.
 • Plantaardig is een website met diverse rubrieken die te pas komen bij de moestuin
 • Combinatieteelt is het combineren van planten die elkaar in de groei versterken en beschermen. Deze site bevat een overzichtelijke tabel met combinaties.

Tuinen en boomgaarden

 • De Walburg in Nuenen is een kwekerij / siertuin van 1,5 hectare.

Kassenbouw

 • Geraerts kassensloop in Someren Eind is een leverancier van nieuwe en gebruikte kassen. Dit bedrijf sloopt grote kassencomplexen en maakt daar setjes van voor de hobbytuinder. Veel van de grotere kassen bij GroenGennep komen van Geraerts en ook het materiaal van de fietsenstalling komt hier vandaan. De kas op deze website, onder hobbykassen/gebruikt is bij ons terug te vinden op het Nieuwkerkpad 44/46.
  Waarschuwing: Voor degenen die minder handig zijn is het aan te raden om een nieuwe kas te kopen. Nieuwe kassen worden geleverd als bouwpakket maar zijn wel duurder per m2.
  De gebruikte kassen van Geraerts worden geleverd als een pakket materialen. Dit pakket moet nog bewerkt worden met de slijptol, metaalboor (gebruik een kobalt boor) en een glassnijder (gebruik er eentje met een oliereservoir). Maar als de kas eenmaal staat is die wel veel degelijker dan een kant en klare hobby kas. Dat komt door de combinatie van het stalen binnenframe en het aluminium buitenframe.

Leveranciers van zaaigoed

 • Garantzaden is een van de leveranciers van de jaarlijkse gezamelijke zaden inkoop via de tuinwinkel. Ze hebben een basis assortiment zaden en een heel beperkt assortiment biologische zaden.
 • De Bolster is de andere leverancier van de jaarlijkse gezamelijke zaden inkoop via de tuinwinkel. Biologische zaden zijn niet met chemicalien voorbehandeld tegen ziekten en schimmels.
 • Vreeken zaden in Dordrecht heeft een enorm assortiment van minder bekende variateiten. Je kunt natuurlijk bestellen via de website maar ook een bezoek aan de winkel is zeker de moeite waard.
  Het is aan te raden om voorafgaand aan een bezoek eerst een keuze op de website te maken om niet te verdwalen. De website geeft ook meer informatie dan in de winkel. De zaden zijn in de winkel gesorteerd op nummer.
  Waarschuwing: Veel van de zaden die Vreeken levert  hebben mogelijk een verminderde kiemkracht en of opbrengst. Een teleurstelling doordat iets niet voldoet aan de verwachting is daarom zeker reeel. Het assortiment van Vreeken is daarom vooral voor de gevorderde tuinder die wat anders wil dan de standaard spullen.
 • Tabernal heeft ook een heel uitgebreide collectie voor de liefhebber.