VTV-Prikbord

Hebt u iets voor op dit prikbord? Dan kunt u uw bijdrage sturen naar margriethover@hotmail.com. Zij is de webmaster en zal jullie bijdragen op het prikbord plaatsen.


januari 2019

Tip voor het zaaien:

Gebruik closetrolletjes om in te zaaien. Vul het closetrolletje met zaai en stekgrond en plaats hierin het zaad. Bijvoorbeeld tuinbonen. Als het plantje groot genoeg is, kun je het volledig in de grond zetten. Het papier van het closetrolletje verteert terwijl de plant groeit.

december 2018

Bestellijsten kweekgoed

In de winkel liggen nu de bestellijsten om zaden en pootgoed te bestellen. In de tweede week van januari kunnen de bestellijsten ingeleverd worden. U dient vooraf te betalen.

januari 2019

Nieuwjaarsreceptie januari 2019

 

Ieder jaar organiseren wij een nieuwjaarsborrel voor leden. Iedereen is van harte welkom om met elkaar het nieuwe tuinjaar in te luiden onder het genot van een hapje en een drankje. De precieze datum ontvangt U via de mail.

Wij wensen alle leden alvast een mooi en groen 2019

najaar 2018

Composteren en gifvrij tuinieren

Dit najaar organiseerden wij 3 avonden over composteren en gifvrij tuinieren. De avonden werden verzorgd door Velt en werden goed bezocht door de leden. In de toekomst willen wij meer van dit soort avonden organiseren.

8 december 2018

Lang afwezig of ziek?

We zien regelmatig tuinen snel achteruit gaan doordat een tuinlid langere tijd (vanaf meer dan 1 a 2 maanden) niet aanwezig kan zijn. Soms is er dan iemand op die tuin bezig die we niet kennen of niet op die tuin ingeschreven staat.

Het bestuur stelt het daarom erg op prijs als u ons dan op de hoogte brengt van uw afwezigheid en wie de tuin zolang bijhoudt.

U kunt dit mondeling doorgeven of via een mailtje aan tuinzaken@groengennep.nl 

oktober 2018

Pompoendag 2018

De pompoendag was ook dit jaar weer een groot succes. Veel leden en hun familie en andere belangstellenden bezochten de tuin.
Het weer liet zich van zijn goede kant en onder het genot van een hapje en een drankje en live muziek werd het een gezellige dag.

december 2018

Aandachtspunten voor de tuinleden

In de  ledenvergadering is door de voorzitter gewezen op een aantal verbodsregels.

  • Het storten van tuinafval buiten de volkstuin is illegaal en vergelijkbaar met een misdrijf. Als dit toch gebeurt stuurt de Gemeente ons een rekening van € 1.300,00 of meer. Neem het tuinafval dus mee naar huis.
  • Ook het illegaal verbranden van tuinafval is verboden. Er wordt regelmatig door de Gemeente met een helikopter/vliegtuigje gecontroleerd. De boete bedraagt  € 1.500,00. Deze boete zal de Vereniging aan het betreffende tuinlid doorberekenen.

Het Bestuur vraagt uw speciale aandacht hiervoor en dankt u voor demedewerking

8 december 2018

Bijensterfte door pesticiden

Eén van de oorzaken van de grote bijensterfte is, dat de zaden vaak vooraf worden behandeld met pesticiden. Deze pesticiden blijven aanwezig op de bloem, waardoor de bijen ze meenemen naar hun korf en het bijenvolk wordt verzwakt.
Garant Zaden en De Bolster hebben beiden laten weten, dat dit bij hun zaden NIET het geval is.

Els Bressers.